Specialisaties

Revalidatie

Manuele therapie

Manuele therapie is een gespecialiseerd domein binnen de fysiotherapie die zich richt op neuro neuro musculoskeletale aandoeningen. Het doel is het beter laten functioneren van de gewrichten en de houding of bewegingen te verbeteren. Afhankelijk van het soort letsel worden de meest doelgerichte technieken toegepast zoals mobiliseren & manipuleren (....) van gewrichten, stretching, bindweefseltechnieken enz.

 

 

Dry needling

Dry needling is een behandelingstechniek waarbij met een zeer dunne naald in verdikkingen, ook wel triggerpoints genoemd, van een spier wordt geprikt. Deze techniek is zeer effectief voor de behandeling van myofasciale pijn, stijfheid en pijn in de spieren. Dry needling is gebaseerd op westerse ... & fysiologische ..... en moet dus niet verward worden met acupunctuur. De werking van deze techniek is in wetenschappelijk onderzoek aangetoond.

 

 

Medische trainingstherapie

Medische trainingstherapie is een therapievorm waarin de patiƫnt een gerichte oefening uitvoert onder toezicht van een kinesist of manueel therapeut.Op deze manier wordt de belastbaarheid van de spieren en gewrichten structureel verbetert met als einddoel een optimaal functieherstel.

 

Deze therapie kan toegepast worden bij:

 

  • Revalidatie na een sportletsel, ongeval of operatie (knie- of heupprothese, ...)
  • Gewrichtsontstekingen (artritis, reuma, RSI, overbelastingen, ...)
  • Aangeboren aandoeningen (MS, Parkinson, ontwikkelingsstoornissen, ...)
  • Ouderdomskwalen (artrose, gangproblemen, ...)
  • Pre- en postnatale begeleiding
  • Nek- en rugpijn van alle aard

Kinepraktijk Dufour Cattoor

Ludo Dufour Michelle Cattoor Tim Vandenborre Stijn Vande Vannet

Karel Deswertlaan 15 - 8370 Blankenberge

 

050 42 59 69